To pyszne, chrupiące ciastka migdałowe. Są świetne jako przekąska, np do kawy lub herbaty. Przepis genialny, bo bardzo prosty i szybki, któremu każdy może podołać.
Składniki:
120 g migdałów (lekko przesiekanych)
3 białka (100 g)
50 g mąki
200 g cukru
Wykonanie:
Posiekaj lekko migdały, wymieszaj z cukrem i mąką, Do tego dodaj białka i wymieszaj szpatułką, masa powinna być nieco rzadka. Masę wykładaj na papier do pieczenia łyżeczką w okrągłe ciastka. Piecz w temp. 200'C przez ok 12-15 min do momentu gdy będą złote.
SMACZNEGO :D
przepis pochodzi z brunoskitchen.net
Składniki:
120 g migdałów (lekko przesiekanych)
3 białka (100 g)
50 g mąki
200 g cukru
Wykonanie:
Posiekaj lekko migdały, wymieszaj z cukrem i mąką, Do tego dodaj białka i wymieszaj szpatułką, masa powinna być nieco rzadka. Masę wykładaj na papier do pieczenia łyżeczką w okrągłe ciastka. Piecz w temp. 200'C przez ok 12-15 min do momentu gdy będą złote.
SMACZNEGO :D
przepis pochodzi z brunoskitchen.net
Komentarze
Prześlij komentarz