Spaghetti all'arrabbiata
Składniki:
300 g makaronu spaghetti
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
400 g passaty pomidorowej
1 łyżeczka oregano
sól,pieprz
(ewentualnie) papryczka
Wykonanie:
Czosnek pokroić w cienkie plastry. Na patelnię wlać oliwę, dodać czosnek, smażyć chwilę na małym ogniu. Dodać passatę, podgrzewać na małym ogniu, doprawić solą i pieprzem można dać również papryczkę peperonchino.
Między czasie ugotować spaghetti w osolonej wodzie. Makaron przełożyć od razu do sosu z odrobiną wody z gotowania makaronu. Wymieszać razem. Oprószyć parmezanem. Smacznego :D
Składniki:
300 g makaronu spaghetti
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
400 g passaty pomidorowej
1 łyżeczka oregano
sól,pieprz
(ewentualnie) papryczka
Wykonanie:
Czosnek pokroić w cienkie plastry. Na patelnię wlać oliwę, dodać czosnek, smażyć chwilę na małym ogniu. Dodać passatę, podgrzewać na małym ogniu, doprawić solą i pieprzem można dać również papryczkę peperonchino.
Między czasie ugotować spaghetti w osolonej wodzie. Makaron przełożyć od razu do sosu z odrobiną wody z gotowania makaronu. Wymieszać razem. Oprószyć parmezanem. Smacznego :D
Komentarze
Prześlij komentarz