Pieczony filet z kurczaka
Kurczak to najpopularniejsze mięso. Jemy je bardzo często. Czasami jednak myślimy co zrobić by był soczysty i niskokaloryczny. Najlepszym rozwiązanie jest upieczenie go. Dzięki temu jest bardziej naturalny.
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka lub 2 mniejsze
Papryka czerwona i żółta
1 cebula
2 łyżki oliwy do marynaty
przyprawa do kurczaka
Wykonanie:
Filet z kurczaka osuszamy ręcznikiem, nacieramy przyprawą do kurczaka, dajemy 2 łyżki oliwy i wcieramy dokładnie. Odstawiamy na 1 godz.
Międzyczasie na maśle obsmażamy cebulę i paprykę pociętą w paski.
Fileta kładziemy na złotko do naczynia żaroodpornego, na to cebula i papryka.
Zakrywamy złotkiem. Pieczemy ok 1 godz w temp. 180'C
Kurczaka dzielimy na grube paski i podajemy.
Kurczak to najpopularniejsze mięso. Jemy je bardzo często. Czasami jednak myślimy co zrobić by był soczysty i niskokaloryczny. Najlepszym rozwiązanie jest upieczenie go. Dzięki temu jest bardziej naturalny.
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka lub 2 mniejsze
Papryka czerwona i żółta
1 cebula
2 łyżki oliwy do marynaty
przyprawa do kurczaka
Wykonanie:
Filet z kurczaka osuszamy ręcznikiem, nacieramy przyprawą do kurczaka, dajemy 2 łyżki oliwy i wcieramy dokładnie. Odstawiamy na 1 godz.
Międzyczasie na maśle obsmażamy cebulę i paprykę pociętą w paski.
Fileta kładziemy na złotko do naczynia żaroodpornego, na to cebula i papryka.
Zakrywamy złotkiem. Pieczemy ok 1 godz w temp. 180'C
Kurczaka dzielimy na grube paski i podajemy.
Komentarze
Prześlij komentarz