Składniki:
2 ciasta francuskie
Krem:
1 litr mleka
4 jajka
120 g cukru (połowa szklanki i łyżka)
1 cukier wanilinowy
50 g mąki pszennej (ok. 2 łyżki)
1 budyń śmietankowy
Wykonanie:
Ciasto wykładamy na formę o wielkości 36x23 cm. Jedno z nich nakłuwamy, drugie nie.
Pieczemy ok. 15-20 min w temp. 200'C. Wyciągamy i chłodzimy.
Krem:
Jajka wymieszać z cukrem, mąką i budyniem. Wlać do mleka. Całość zagotować mieszając ciągle krem. Lekko ostygły krem wykładamy na ponakłuwane ciasto i przykrywamy drugim. Najlepiej odstawić naszą kremówkę na co najmniej kilka godzin by nieco zmiękła.
Posypujemy cukrem pudrem i jeemy. :D
SMACZNEGO :D
Komentarze
Prześlij komentarz