Ciasto czekoladowe w 5 min.
Ten przepis jest dedykowany
dla tych, którzy lubią zjeść, choć nie mają czasu na gotowanie. W tym przypadku
nie jest on potrzebny, NAPRAWDĘ, bo zrobienie tego „murzynka” zajmuje ok. 5 min
:D.
Składniki:
1 jajko
5 łyżek oleju
5 łyżek mleka
5 łyżek cukru
1 płaska łyżeczka proszku
do pieczenia
Ok.6 łyżek mąki
1.5 łyżki kakao
1-2 łyżka wiórków
kokosowych
Wykonanie:
Jajko mieszamy z cukrem.
Wlewamy olej i mleko i mieszamy. Dodajemy kakao i łączymy. Wsypujemy proszek do
pieczenia i mąkę i mieszamy. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe. Ciasto powinno
mieć konsystencję jak na muffinki.
Ciasto przekładamy do
szklanego naczynia, bądź filiżanek i niech się „pieką” w mikrofalówce przez ok.3-3.5
min. (u mnie moc 800w)
Podajemy np. z dżemem
lub bitą śmietaną
Smacznego :D
Komentarze
Prześlij komentarz