Witam Kochani
Pomyślałem, że trochę powspominam i wrócę do smaków dzieciństwa
Klasyka sama w sobie.
Od zawsze pamiętam, że gościł u mnie podczas każdych świąt
i na „niedzielę”-KLASYCZNY ANDRUT. Pamiętam, że często bawiłem się nim i odrywałem kawałki wafla i jadłem nadzienie zanim to było modne ( takie własne Oreo) albo spłaszczałem je i wtedy jadłem. To
po prostu smak dzieciństwa…, prawda?! :D
Składniki
1 opakowanie wafla (ok.
6 sztuk)
250 g masła lub
margaryny
Cukier ok. 100 g (1/2
szklanki)
2 łyżki kakao
Ok. 100 ml wody
6-7 łyżek mleka w
proszku
Wykonanie:
Masło, kakao, cukier i
wodę rozpuścić i zostawić do ostygnięcia
Do ostudzonej masy
wsypywać stopniowo mleko w proszku mieszając ciągle by nie powstały grudki.
Tak powstałą masą
smarować wafle. Gotowy andrut można obciążyć i zostawić przynajmniej na noc by
się przegryzło i nieco zmiękło
Smacznego
Smacznego
P.F
Komentarze
Prześlij komentarz